fredag den 21. marts 2014

Udfordringsopgave, indlæg 5

Efter at have fået klippet delene ud, vil jeg starte med selve kjolens "hoveddel". Jeg har indtegnet markeringer til at kunne sy folderne på for- og bagsiden af kjolens hoveddel(billede 1-5). Efterfølgende billeder viser, hvordan jeg har syet stropperne sammen(billede 6-10). Det nederste billede giver et overblik over, hvor langt jeg er nået indtil videre. Sytråden er i en lila farve, fordi jeg gerne vil sy nogle lila-farvede blonder på til sidst og jeg synes, det ville passe fint sammen at gøre det på denne måde - ellers ville jeg have valgt samme farve til sytråden som kjolen har. Jeg har fundet et meget godt mønsterhæfte(kan ses på Udfordringsopgave, indlæg 2), der beskriver fremgangsmåden og symetoder, som jeg gør brug af. Slutteligt kan jeg sige, at det virkelig tager lang tid at sy en sådan kjole i hånden, men det er jo stadig en udfordringsopgave, så det er som det skal være - en udfordring. :D











Ler, indlæg 5












Så er jeg endelig blevet færdig :). 
Eftersom mit sidste forsøg på at lave en skål(Ler, indlæg 4) også revnede, måtte jeg prøve med en helt anden metode. På billederne kan i se, at jeg har fået lavet en skål ved hjælp af pølsemetoden. Jeg har haft tingene stående i over en uge nu, de er stadig hele(ingen revner) og dejlig tørre :) - oooog klar til at blive glaseret. Juhuuu!
Dukken er stadig den samme, men skålen er som sagt ny og lavet ved hjælp af pølsemetoden. Jeg har rullet en masse ler-pølser og forbundet dem ved hjælp af slikker(se billede 3) og nogle ridser på pølsernes over- og undersider, der laves med en gaffel. For at gøre skålen dejlig glat har jeg til sidst glattet med lidt ekstra slikker og vand på overfladerne.
Er tilfreds med mit ler-arbejde og meget glad at have fået lavet noget, der faktisk ikke revner og som opfylder mine egne forventninger :).

torsdag den 20. marts 2014

Biotopopgave 6, indlæg 3 - nogle billeder

På billederne kan i se regnmåleren, som jeg har brugt til at måle og sammenligne mængden af nedbør der er faldet på til min biotopopgave 6.
(området jeg har undersøgt mængden af nedbør der er faldet er mine forældres have)