torsdag den 20. februar 2014

Fra jord til bord


Så er mine kakaobønner kommet, som skal bruges til at lave KOKO SAMOA af. :) 
De er fra Woodshade Organics og dermed økologiske kakaobønner (fra Den Dominikanske Republik)

Fra jord til bord

Første tanker:


Min gruppe består af Sesselja og mig - vi er kommet frem til at vi gerne vil arbejde med en historisk tilgang til opgaven.
Vi har yderligere snakket om, at vi gerne vil prøve at lave skyr sammen. Her vil vi finde en dag, hvor vi kan mødes og hygge os med denne opgave på trods af de mange kilometer der ligger mellem os to. :D

Ud over det vil jeg prøve at lave: 
1) KOKO SAMOA, som er en Samoansk kakao med rødder langt tilbage i tiden. Dertil har jeg brug for at købe kakaobønner(rå) og lidt sukker(hvis man altså ikke allerede har det liggende). Kakaobønnerne skal hakkes meget fine og koges op med vand og lidt sukker. Koko Samoa smager rigtig godt(har prøvet at lave det før) og er et rigtig godt og mere sundt alternativ til den kakao vi er vant til at drikke her i Danmark.
2) Creme Fraiche, som jo er et produkt vi allesammen kender og som smager udmærket sammen med et stykke kage eller lignende :).

(Det sjove er, at Koko Samoa kan serveres sammen med et stykke kage og den hjemmelavede creme fraiche - yum! (måske endda hjemmelavet kage) :))

   

onsdag den 19. februar 2014

Ler

Jeg har tænkt lidt over ler-opgaven og jeg er kommet frem til, at jeg gerne vil lave:
1) noget æstetisk
2) noget der kan bruges i hverdagen
Den æstetiske del kommer til at blive noget indenfor emnerne køn og konstruktion i forbindelse med noget omkring et opgør mod samtidens skønhedsbillede af den kvindelige/mandlige krop. Her havde jeg tænkt lidt over en tyk, kvindelig/mandlig figur, som kan hænges på væggen som pynt(måske). Den praktiske del skal blive en skål - jeg vil her både prøve at arbejde med den gammelkendte pølsemetode og "flademetoden", for at se hvordan det er at arbejde med de forskellige fremgangsmåder.
:)  

Nye Omgivelser (Biotop)





Billederne viser Furesø, som er Danmarks dybeste sø med en maks. dybde på 37,7 meter. Den ligger nordvest for København og køreturen derhen tog mig derfor ikke lang tid(da jeg bor i København NV). Søen tilføres vand fra Mølleåen(se billede), som ender i Øresund. Søens areal er på 9.400.000 m2 og er dermed Nordsjællands tredjestørste sø. Om sommeren er der mulighed for at leje mindre både og kanoer og der er ligeledes indrettet badestrande i hver sind ende af søen. Der ligger store skovområder rundt om søen med stier, der giver mulighed for at opleve og udforske friluftslivet rundt omkring søen. De fleste stier er lette at færdes på, men der findes dog nogle stier, der er meget stejle og dermed giver mulighed for rige naturoplevelser. hvor pulsen hurtig ryger til tops, når man prøver at udfordre dem. Skovområdet tilbyder yderligere gode, udfordrende klatremuligheder og gemmesteder grundet de mange væltede træer, som nu dækker skovbunden mange steder. Der er ligeledes mulighed for at gå på opdagelse og udforske trærødder der stikker op, eller undervandslivet i søen(gedde, skaller, aborre m.fl.). Flere områder rundt om Furesø er fredet og omkring år 1900 var søen kendt for at være en af de reneste i hele Nordeuropa. Friluftslivet rundt omkring Furesøen tilbyder en stor mangfoldighed af måder at være menneske på med talrige muligheder og udfordringer. Området er velegnet til at få afveksling fra storbyens miljø, hvor tankerne kan få lov til at falde til ro og hvor man som menneske bare kan nyde øjeblikket(meget intenst).

NB: Jeg har valgt Furesø og området omkring søen som mit nye biotop. Mit forrige biotop er nærmest forsvundet efter stormene vi har haft her på det seneste. Ud over det er der blevet lavet en lille skøjtebane(december-marts) klods op af de resterende dele af mit gamle biotop. Jeg havde yderligere brug for et større sted med flere muligheder og mere afveksling - netop det som Furesø giver mig. Da området ligger i den ydre kant nordvest for København giver det mig desuden en helt anden oplevelse af friluftslivet end det lille sted inde byen, jeg havde før. Når det er sagt, vil jeg dog alligevel tilføje, at det ikke har været et dårligt sted -tværtimod- men den seneste udvikling af stedet begrænser de muligheder der er indenfor friluftslivet meget for mig. 

mandag den 17. februar 2014

Udfordringsopgave

Så er foråret på vej og sommeren vil derfor helt sikkert følge! I den anledning vil jeg gerne arbejde med at designe og sy en let sommerkjole i hånden. Jeg har før prøvet at sy en bluse for nogle år siden - dog på symaskine og selv dette viste sig at være en lille udfordring for mig - og det er netop derfor jeg tænker, at det i hvert fald ville være en større udfordring at gå i krig med at sy en kjole i hånden, da det ligeledes kræver meget mere tid, tanker og omhu.
Arbejdsforløb:Jeg vil i de kommende uger være på jagt efter noget flot og lækkert stof samt andet materiale jeg vil få brug for i løbet af processen. Efterfølgende vil jeg designe og udskære stof. Sluttelig vil jeg starte med at sy mønsteret sammen i hånden og som derfor sikkert vil tage mig et stykke tid. Når kjolen er ved at være færdig, vil jeg pynte med blonder eller andet spændende materiale, for at gøre den helt unikt. Under hele forløbet vil jeg søge viden i forskellige bøger/på forskellige internetsider om syning af tøj/kjoler og symetoder, som jeg ligeledes vil finde sammen med materialerne.
Hilsen fra mig :)